Zdrowe odżywianie

Dodane przez Dietetyczka,

  Filed under: Zdrowie
  Comments: None
  Tagi: , , , ,

Bądź fit! Zdrowo się odżywiaj! Na lato to hasła jak znalazł. Każdy chce dobrze wyglądać i móc zaprezentować się na plaży w najlepszej formie. Pamiętamy jednak, że aby czuć się dobrze we własnej skórze musimy się odpowiednio odżywiać. Bardzo ważnym jest, aby składniki diety przechowywane były w odpowiednich warunkach.

Świeżość i witaminy

Zewsząd słyszymy, że dobrze skomponowana codzienna dieta, musi zawierać aż 5 porcji owoców i warzyw. Czemu aż tyle? Nie ma lepszego źródła witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Ot dlatego! Warunek jest jeszcze jeden. Powinny być świeże i dobrze przechowywane. Przechowywanie żywności w lodówce to skuteczny sposób na to, by produkty spożywcze jak najdłużej zachowały świeżość. Niska temperatura hamuje rozwój niebezpiecznych drobnoustrojów i zapobiega psuciu się pokarmów. W lodówce znajdują się różne pojemniki na żywność, które pomogą nam uniknąć chaosu i na dłużej zachować świeżość produktów. Dzięki temu nasza dieta będzie skuteczniejsza i co najważniejsze zdrowa. Aby nasz plan nie wziął w łeb, musimy mieć dobry sprzęt czyli lodówkę. Jaka jest najlepsza? Jaką wybrać, jeśli nosimy się z zamiarem zakupu? Jaka może być zatem cena lodówki?

Lodówki na start

Chłodziarko – zamrażarka to najważniejszy sprzęt w każdej kuchni. Aby przechowywane w niej produkty zachowały świeżość na dłużej, przy wyborze najlepszego urządzenia powinniśmy kierować się kilkoma istotnymi cechami. Najważniejsze z nich to rozmiar, klasa energetyczna oraz funkcjonalne technologie, takie jak No Frost, która polepsza dystrybucję powietrza i zapobiega wahaniom temperatury. W trosce o dłuższe zachowanie wartości odżywczych warzyw i owoców nadmiar wilgoci osadza się na specjalnej kratownicy, a następnie odparowuje (Moist Balance Crisper). Szuflada o obniżonej temperaturze (Fresh 0 Zone) pozwala na bezpieczne przechowywanie mięsa i ryb, natomiast technologia Multi-Air Flow zapewnia odpowiedni poziom temperatury i równomierne rozchodzenie się powietrza w całej lodówce. Dzięki temu możemy mieć pewność, że przechowywane jedzenie będzie zawsze świeże i pełne wartościowych składników odżywczych. A to w naszej diecie jest najważniejsze.

Od tego, jak przechowujemy żywność, jak ją poukładamy w lodówce i zamrażarce, zależy nasze zdrowie i dobry smak potraw. Właściwe przechowywanie żywności jest szczególnie istotne podczas stosowania diety. Nie możemy o tym zapominać.

 

Be Sociable, Share!

Napisz pierwszy komentarz.

Twój komentarz

You must be logged in to post a comment.